Hoppa till sidans innehåll

Grevby 2/9


 

I Lördags var det dags för revansch efter föregående helgs mellanmjölks resultat. Nervositeten var ett faktum och som vanligt blev depåplatsen därför närmast dass.

När de allra första heaten hade börjat rulla igång ersattes nervositen till glädje och ett jävlaranamma. Nu skulle de gasas, och som det gjordes. Jag gjorde en av mina bästa starter, kom ut först vilket jag lyckades hålla ända in i mål, och  plockade årets första heatseger!

Var så himla glad och chockad, vilket jag sedan var hela dagen då både andra och tredje heatet blev en repris på första omgång. Fick till tre klockrena starter, en hyfsat stabil körning hela vägen och gick alltså och vann alla tre heaten? Jag, Sanna rattfladder, stolpe ut och medelmåttan, gick och blev fullpoängare och gick som första bil in i A-finalen, för första gången under min ''karriär''. Nu kom glädje tårarna. Och nervösbajset igen.

Nu var det bara A-finalen kvar, det var klibbigt väder och tjockluft, energin började dala ju mer tiden gick, och nervositeten bara ökade och ökade. När den röda lampan slocknade och höger foten trycktes i bott var siktet på pallen, högst upp skulle jag stå. Inget annat. Den drömmen slets dock ifrån mig efter knappa 15 meter där jag blev tokvänd, ställd på tvären och fick börja om. Kom tillslut loss och kunde åka ett halvt varv innan punkteringen var ett faktum, däcket krängdes av fälgen och jag blev ståendes i en sandfålla. Besvikelsen sköljde över mig som ett hav av spikar och tårarna brände längs mina kinder. Fan. Att det aldrig håller hela vägen.

Men för att summera dagen, så ska jag ändå vara toknöjd och det kommer jag väl vara när jag blickar tillbaka på tävlingen om några veckor när den värsta besvikelsen har lagt sig. Fullpoängare, tre heatsegrar. Det är sjukt. Det händer inte mig. Jag som plockar dedär 3:e och 2:a platserna. Så lycklig och så förbaskat ledsen på en och samma dag. Enorm hatkärlek till dendär sporten. Tur det i alla fall är en helg uppehåll innan det är dags för tävling igen och då ska även Thomas Järnström damma av overallen och hoppa in bakom ratten i sin andra tävling för året.

Men jag, Sanna Järnström, var inte den enda Tibroåkaren som briljerade på banan i Mariestad, Veteranen Kent Larsson fightades på bra med en mycket fin körning och tog sig även han till en A-final där han landade på en kanon bra 4e plats!

Men har ni inget för er Lördag 16/9 tycker jag allt ni ska bege er till Skövde motorstadion och kolla på grym folkrace, kränga goda hamburgare och uppleva den fantastiska stämningen i depån. Hoppas vi ses där!

 

Uppdaterad: 08 SEP 2017 10:41 Skribent: SANNA ERICA Järnström
E-post: Adressen Gömd

Motala Juniorlägret rullning

2012 mariestad kramkalas

Postadress:
Tibro MK - Motorcykel och Snöskoter
Rosenbergsgatan 14
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info