Hoppa till sidans innehåll

Sola i Karlsta 28/6


Igår var det folkracedags igen och denna gång var det ännu en ny bandebut som gjordes då vi for i väg till ett regnig Karlstad där det var jag som skulle ratta min fjärde tävling för året. Och med tanke på att jag två av tre tävlingar fått åka lastmaskin var dagens mål att komma runt alla tre heaten och hålla mig någorlunda på banan.

Första heatet, hade i stort sett ingen koll på motståndet utan lade istället allt fokuset på att hålla mig på banan och hitta runt. Jag var med bra ut i starten men var väldigt feg på gasen på resten av heatet och vågade inte riktigt gasa så mycket som jag borde men knep ändå en 3e plats.

 

Andra heatet. Nu hade jag mer koll på banan och skulle försöka hitta gasen lite till. Men när starten drog iväg såg jag bara baken av de andra bilarna som susadde för bi mig och min trötta 940 som hade surat ner sig och bara gick på tre. Men jag lyckades lägga mig på en fjärdeplats där jag sedan missade en växel och blev stilla stående en liten stund då det kom en bil bakom i fullkarriär och gav mig en rejälkyss i kofferten. Så efter ett omtumlande heat med ett värkande huvud och något lätt högerfot rullade jag över mållinjen som fjärde bil.

Tredje.Ösregnet hade precis anlänt ännu engång och nu höll det i ordentligt. Nu låg jag precis som sista bil in i B-finalen och visste att jag var tvungen att knipa en placering eller två för att vara säker på final plats. Så när starten gick stod jag på gaspedalen och kom ut som fjärdebil och fick till några fighter som dock inte gav något vidare resultat för min del utan jag fick nöja mig med min fjärdeplacering.

B-final. Mina poäng räckte och jag blev fjärde bil in i finalen, nu jäklar skulle de gasas. När jag stog på startplattan kändes det som att hela himlen öppnade sig och regnet bara vräkte ner, rutan hade redan immat igen och sikten genom framrutan var inte den bästa. Den röda lampan slockande och jag var med någorlunda i starten men kom ut som femte bil. Var lera precis överallt och torkarna fick jobba intensivt. Nu var jag fast bestämd på att jag skulle gasa och såg detta som en grym träningsmöjlighet, jag rattfladdrade och for lite överallt på banan, fick till en snurr och några redigt goa sladdar. Så jag kom absolut inte på den bästa placeringen men jag hade så jäkla roligt, det var absolut det roligaste heat jag någonsin kört. Så glad som ett barn på julafton rullade jag in i depån med en femte placering i B-finalen som resultat och en trötter bil. Så överlag är jag rätt nöjd med dagen ändå, jag hade ju trots allt riktigt skoj. 

 

2014629627208520990399_sbig

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:32 Skribent: Sanna Järnström

Motala Juniorlägret rullning

2012 mariestad kramkalas

Postadress:
Tibro MK - Motorcykel och Snöskoter
Rosenbergsgatan 14
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info