Hoppa till sidans innehåll

Sista folkracerapporten för 2015!!


Det är med en liten sorg jag skriver rubriken. Klockan har vridits tillbaka, mörkret har kommit och kylan lika så. Vilket även innebär att folkracesäsongen börjar gå mot sitt slut. Årets sista tävling för min del blev i Askersund den 17/10 och efter det har jag haft fullt med tentaplugg så jag håller kvar vid mitt motto - Bättre sent än aldrig.  Här kommer årets sita och mest dramatiska och HÄNDELSERIKA tävlingsraport för i år!

dimma

Det var andra gången jag skulle bemästra Tyckebanan i Askersund och andra gången jag satt bakom ratten på mitt framkraffs till 850. Andra gången gillt med andra ord. När vi rullade ut från uppfarten hemma möttes vi snabbt av en gräddmjölks-dimma som följde med hela vägen till Askersund. Och inte gav den sig heller. 

Första heatet. Nerverna lyste med sin frånvaro och jag var så jäkla taggad. Dimman låg tjock och från läktarplats såg du endast startrakan som snabbt slukades utav dimman. Jag kom inte alls i väg så pass bra i starten som jag ville och banan var bitvis väldigt hal och min hjärna trodde fortfarande jag satt i en bakhjulsdrivet. Det gick därför därefter och jag rullade över mål som 5e bil.

12194079_1039676179416864_2040464492_o

Heat 2. Det bästa på hela säsongen.

Nu var inställningen att bara köra och ha riktigt roligt de sista heaten för dagen och var varken nervös eller taggad. Den här starten var betydligt bättre för min del, blev lite kalabalik och efter första kurvan var jag först!? Blev chockad och nästan inväntade smällarna i sidan/bak, men när jag slängde upp en blick i backspegeln var sikten fri? Ännu mer chockad och nervös för att sabba det sjönk höger foten längre ner. Målflaggan hängdes ut, och jag passerade den först av alla, JAG VANN?!?!?! Jag vågade och kunde inte tro det, men när jag möttes av applåder från vännerna och pappa som sprang emot mig när jag rullade in i depån förstod jag att jag, Sanna Järnström vann mitt första heat. Där rann tårarna. Så himla sköt. Efter en sån skit säsong. Efter så mycket motgångar fick jag vinna ett heat. Jag blir tårögd och sitter och ler som en tok bara när jag skriver detta! Så glad och stolt.

gladHEAT 3. NU kom nerverna och jag kände pressen, nu fanns det ju faktiskt en chans för final. Men den här gången gick det inte alls som jag ville, dimman låg fortfarande tjock och jag fladdrade över hela halva banan men kom i mål på en 3e plats. Nu var det bara nervösa väntan kvar, skulle det räcka till final?!

 

DET GJORDE DET! B-FINAL.

''3e in i B-finalen för damer, Sanna Järnström, Tibro MK'' ropades ut i högtalarna och hela kroppen fylldes av ett rus och hopp. Jag kände att det här hade jag. Pallplatsen var min. Detta var min chans, min tur att visa att jag kan. Tiden var knapp och starten gick inte långt efter beskedet. Jag var med hyfsat bra och hamnde som tredje bil tätt jagande bakom 2an & 1an, taggad som en igelkott. Då fick jag en trevlig överraskning i form utav att motorhuven flög upp. Jag fick tekniskflagga och fick bryta efter första varvet. Vi hade glömt sprintarna i all stress. Besvikelsen då var enorm. Tårarna rann igen. Denna gånga av frustration. Varför kan det aldrig gå hela vägen för mig. 

10529563_1039676099416872_1314686077_n

Men i år har det helt enkelt inte varit mitt år alls. Såhär några veckor efteråt kan jag ändå se det fina, det bra. Alla vänner, pappa som ställer upp i ur och skur och inte klagar allt för mycket när jag lurar iväg honom på Sverige tur för tävlingar. Men framförallt kan jag se hur jag själv har utvecklats. Resultaten kommer. Jag har inte haft flytet på min sida. Jag hänger med förarna som jag engång sett som oövervinliga, jag vet att farten finns och jag trivs i bilarna jag kört. Så nu ska bilarna få lite kärlek i vinter, jag ska ladda upp ordentligt och 2016, då är det mitt år. Då jäklar ska det gasas och jag är redan så jäkla taggad och längtar så jag spricker till nästa tävling. I Aprill. Men tiden går fort. Hoppas vi.

TACK ALLA SOM PÅ NÅGOT VIS STÖTTAT OCH HJÄLT MIG I ÅR, NI ÄR GULD VÄRDA!

HA DET GOTT, GAS I BOTT!


Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:33 Skribent: SANNA ERICA Järnström

Motala Juniorlägret rullning

2012 mariestad kramkalas

Postadress:
Tibro MK - Motorcykel och Snöskoter
Rosenbergsgatan 14
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info