Hoppa till sidans innehåll

Höstracet i SKÖVDE! 20/9


Fjärde deltävlingen i Skaraborgscupen hölls i Skövde igår! Precis som förra året låg den gräddmjölkstjocka dimman över banan och depån de första heaten, innan solen och värmen fick tränga fram.

Heat 1. Hade ingen tävlingsfeeling överhuvudtaget och dimman låg som ett vitt tunt täcke över motorstadion. Men när tummen upp var visad och blicken fäst på den röda lampan växte hornen ut under hjälmen och jag fick till en riktig kanon start från det fruktade ytterspåret. Kom iväg med två bilar tätt framför och hängde på dem som för mig är ''värstingar'' bättre än vad jag trodde och rullade över mållinjen som fjärde bil. VIlket som var klart godkänt om man kikade vilka förare och bilar som knep platserna innan mig. 

Heat 2. Nu var solen framme och självförtroendet en aning högre än innan. Dock satt och och sov och kom inte riktigt iväg så  som jag ville i starten. Men fick upp farten rejält och efter lite kalabalik så gick jag i mål som tredje bil, men då framförvarande bil körde en aning för tufft och drog på sig en svartflagg, knep jag istället andra platsen. Vilket jag absolut inte hade något emot!

10603608_552493364897169_4239273451501449509_n

Heat 3. Det var ett riktigt tufft sartfält med många stora namn bland damerna som rattade och jag visste redan sen innan att jag var tvungen att köra fruktansvärt bra för att jag och pärlan skulle ha minsta chans på final. Så nu i tredje och sista heatet var det fullt ladd och våga hålla i lite längre som gällde.
 Den röda lampan slocknade och jag var med bra ut i starten i ett odramatiskt heat och knep tredjeplatsen. Nu var det bara den vidriga väntan kvar, skulle det räcka till final eller skulle jag snubbla på mållinjen ännu engång?

 

MEN DET RÄCKTE!
Jag blev sista bil in i A-finalen! VIlket jag aldrig trodde när jag innan start granskade mitt motstånd. Men nu skulle jag ratta min andra A-final och lyckan var total innan nervositeten slog mig igen. Jisses. Nu var det ju verkligen bara jag och ''värstingarna'', som jag såg det. Nu fanns det ju inget och förlora, bara köra mitt bästa och har förjäkla roligt! Fick självklart sämsta tänkbara startspår, återigen längst ut på yttern, eftersom jag var den som fick ''välja'' sist. Men jag och pärlan hängde med bra istarten och gav oss in i en fight som dock slutade ute på gräsmattan för oss båda. Men jag var ändå inte extremt långt efter när vi kom upp och nu laddades de fullt. Blev lite krigande och en jäkla massa mjölksyra i mina sparrisarmar innan jag tillslut kunde rulla över mållinjen som femte bil. Ett extremt roligt heat att köra och framförallt självförtroende höjande. Jag kom till final. Mötte ett grymt startfält och plockade bra med poäng till cupen. 

10675703_714214691994353_3937834752843547876_n

Så detta var minst sagt en lyckad dag för min del. Otroligt roligt att köra och det kändes riktigt skönt att få kvitto på att jag hänger med och utvecklats från förra året! Så nu ska pärlan få lite kärlek i veckan innan det är dags för cupfinalen i Mariestad på lördag! Då jäklar ska det rattas igen!

Dessutom var även Tibro MKs veteran Kent Larsson med och körde sin första tävling för året som var rätt odramatisk där han rattade sig till en fin femteplats!

Men tusen tack till alla som stöttade och hejjade på mig! Betyder jätte mycket och framförallt återigen ett mega tack till min guldklimp till pappa som ställer och upp och sliter något kopiöst. Mvh, en lycklig och nöjd Sanna!

 

10676365_552493414897164_9089834733649794396_n

Det finns inget album kopplat till denna sida.


Motala Juniorlägret rullning

2012 mariestad kramkalas

Postadress:
Tibro MK - Motorcykel och Snöskoter
Rosenbergsgatan 14
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info