Hoppa till sidans innehåll

Första deltävlingen Skaraborgscupen 30/5-2014


Igår var det äntligen min tur att få ratta lite Folkrace igen! Denna gången var det ännu en ny bana som testades för mig och denna gången Upplo-banan i Allingsås! Där jag varken hade varit och kikat eller kört innan,så var helt nytt!

DSC_0005

Första heatet.
Kommer inte ens ihåg när jag var så nervös sist som jag var innan första start. Men jag var med bra ut i starten, laddad och kom ut som tredje bil och hängde bra med dem framför tills jag gled ut lite för mycket och placerade mig väldigt fint i en riktigt djup sandfålla där jag blev stående och fick se de andra bilarna susa förbi istället. Halva jag försvann i sanden när jag hoppade ur bilen och ännu en debut gjordes då jag fick åka lastmaskin ut i depån, första gången och förhoppningsvis dröjer det ett bra tag tills nästa gång! Så det vart allt annat än en bra start på dagen för mig.

DSC_0039

Andra heatet.
Självförtroendet hade nu fått sig en rejäl käftsmäll efter första heatet. Men bilen fungerade percis som innan och hade inte tagit någon skada. Så jag var med bra ut i starten,men förra heatets överladd satt kvar på näthinnan och gasfoten var lite för lätt. Dessutom var banan precis nyvattnad,hal och uppkörd. Så efter ett väldigt försiktigt heat där bromspedalen kom lite för mycket till använding och hjärnan fegade lite för mycket rullade jag över mållinjen som tredje bil. 

DSC_0044

Tredje heatet. 

Nu hade jag ju absolut ingenting att förlora. Bara köra och ha riktigt roligt, som man alltid ska ioförsig. Så nu var jag riktigt laddad efter mycket pepp och prat med vänner och min coach (pappa). Nu var det bara fullt ös som gällde. Var med riktigt bra i starten och gjorde en av mina bästa starter. Kom ut som tredje bil med de andra två tätt fightandes framför och nu var banan riktigt mjuk och uppkörd. Det guppade och for lite som de själv ville så jag fick mig en liten luftfärd och landade i en redig håla som gjorde att ratten gav mig en redig kyss över tummen och handleden fick sig en rejäl knyck. Men rullade ändå över mållinjen som tredjebil och det var ett riktigt roligt heat! Leendet var från de ena örat till det andra när jag möttes av tummar upp, applåder och leenden från vänner på väg ut i depån igen. Det värmer och betyder så mycket! 

201461747576610990399_sbig

Så i det stora hela var det en rolig dag med mindre bra resultat och körning. Men jag ser det som en bra körträning och det är som alltid riktigt skoj att träffa alla folkracevänner igen. Pärlan fick följa med hem igen utan några större skador,så nu är det bara ladda om tills deltävling nummer två i Skaraborgs cupen som går av stapeln redan nu på fredag den 6/6 i Tidaholm! Då ska det gasas för fullt, så bara vila för handen och hoppas den reparerar sig snabbt och bara målning för 940n så är vi redo för Flaggracet på fredag! 

10367685_656370007778822_922892078735968566_n

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:29 Skribent: Sanna Järnström

Motala Juniorlägret rullning

2012 mariestad kramkalas

Postadress:
Tibro MK - Motorcykel och Snöskoter
Rosenbergsgatan 14
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info