Hoppa till sidans innehåll

Falköping 23/8


I Lördags vart dags för mig att ta plats bakom ratten igen då tredje deltävlingen i Skaraborgscupen gick av stapeln. Vi anlände till Falköpingsmotorstation tillsammans med regnet, men taggad från topp till tå gjorde det inte så mycket ändå! Efter ett mycket hetsigt förarsammanträde där knepiga regler ifrågasattes och en kaosig besiktning så var det nu dags att dra igång.

 

Heat1. Banan kunde mer liknas en lerhög med sjöar lite här och var. Så när lampan slockande och starten var igång täcktes rutan av en stor kletig lerhög. Men torkarna fick jobba effektift och jag var med bra ut i starten som tredje bil och låg tätt jagande på dem framför på den hala banan och rullade över mållinjen som andra bil. En mycket bra start på dagen och fytusan vad roligt det var att ratta!

 

Heat 2. Nu hade jag ju bevisat för mig själv att jag hänger med och kan detta. Så taggad och besluten på att hänga med i toppen var jag ännu engång med bra ut i starten. Jag hängde på bra första varvet tills jag hade lite förhög fart in i en lerkurva och gled rakt fram i stället för att följa med banan åt vänster. Så då fick backen läggas i och jag fick nöja mig med en tredje plats. Vilket jag absolut gjorde!

 

Heat 3. Hade nu samlat ihop 9 poäng efter två omgångar vilket jag var toknöjd med för att vara jag. Nu räkte det bara med att jag kom runt detta varv så var min finalplats säkrad. Så ut i lerbingot igen och efter kalabalik i förste böj kom jag ut som fjärde bil. Sen hände det som absolut inte fick hända. Jag körde på en förbaskad banmarkeringspinne, och om man gör det, så hade tävlingsledningen bestämt att det är direkt svartflagg. Det var denna regel som gjorde hela depån otroligt frustrerad och som förstörde tävlingen.(Gällde endast vita pinnar,alla andra banmarkeringar fick man köra på hur som helst!)  Det var  en svartflagg eller två i nästan varje heat för att någon nuddade en vit pinne. Så när jag kom förbi målposteringen, såg den svartaflaggan med mitt startnummer på så var besvikelsen enorm. Där försvann min final. 1 poäng ifrån finalen pågrund av en petig retlig jäkla svartflagga. Men jag var långt ifrån ensam, då i stort sett hela startfältet fick minst en svartflagga var. Fjasko från tävlingsledningens sida helt enkelt.

Men jag är riktigt nöjd med min prestation ändå, det var trots allt mina bästa körningar och placeringar i år. Dessutom så åkte vi på att byta motor i pärlan i måndagskväll så var första gången med den och andra gången jag körde den banan, så jag är nöjd med dagen ändå trots allt! 

 

Lera och vita plastpinnar var dagen motstånd !!

falköping 23-8

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:32 Skribent: Sanna Järnström

Motala Juniorlägret rullning

2012 mariestad kramkalas

Postadress:
Tibro MK - Motorcykel och Snöskoter
Rosenbergsgatan 14
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info