Hoppa till sidans innehåll

Dackefejden och Backasprinten 17/6


Tidigt i lördagsmorse innan tuppen ens funderat på att gala åkte tibroduon Stefan Helin och Thomas järnström till småländska Lessebo för att känna på de småländska vägarna i sin Appendix K Ascona A. Tävlingen bestod av 5 sträckor som tillsammans blev drygt 5 mil. Dagen började bra med en andra tid på första sträckan på en väg med typisk småländskkaraktär då vägen var väldigt lös men det var en bra känsla i bilen. Ss 2 kändes också bra, men dock visade inte tiderna på samma resultat som vi hade hoppats på, då de blev en 4e tid på den sträckan i ett väldigt jämt startfält. Yttligare en sträcka skulle avverkas före en välbehövlig service och även ss3 gick helt okej så vid service uppehållet efter 33 kilometers körning så låg tibroduon16 sekunder efter ledande ekipage.

Nu var det bara två sträckor kvar och det var en härlig stämning i bilen dock var första halvan på ss4 var enormt lös och riktigt spårig, men det stördes dem inte av något vidare. De tappade dock yttligare några sekunder mot de snabba hemmaåkarna. Avlsutande ss5 så fanns det ingen anledning till att ta onödiga risker och överladda då Stefan ska åka EM i Estland v29. Men dagen slutade ändå i en fjärde plasering på både sträckan och i klassen totalt. VIlket var ett väldigt bra genrep inför de kommande EM äventyret.

 

Samtidigt som de gasades för fullt nere i småland pågick Backasprinten i Skene där Eine Larsson agerade kartläsare till Skövde Roland Åkesson i hans Mitsubishi evo3. Efter tre snabba och jämna åk så blev dem 7a i klassen och hamnade på en mycket bra 8e plats totalt. Så lördagen var en en bar dag för våra rallytokiga åkare.

Uppdaterad: 20 JUN 2014 10:58 Skribent: Sanna Järnström

Motala Juniorlägret rullning

2012 mariestad kramkalas

Postadress:
Tibro MK - Motorcykel och Snöskoter
Rosenbergsgatan 14
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info