Hoppa till sidans innehåll

Backtävling - Tidaholm 6/9


I går var det dags att ännu engång rulla mot Klevabacken i Tidaholm för att gasa. Denna gång var det folkracesprint i backen som stog på schemat. Samma tävling som för tre veckor sedan fast denna gången bakom ratten på folkracebilen istället för i högerstolen i rallybil.

Vädret var raka motsatsen från förra folkracetävlingens ösregn då det istället bjöd på strålande sol och klarblå himmel hela dagen. När det gäller sprint så kör man ju en och en på tid och samma sträcka 3 gånger, så sprinterna är nästan lite mer likt rally än folkrace egentligen. Så jag och Pappa delade bil då han passade på att få ratta lite för första gången i år för hans del. 

Första heatet är alltid lite små ringrostigt och jag har en tendes att fega lite för mycket, vilket inte blev ett undantag då heller. Men när jag såg att min tid var tredjebästa tid bland damerna och en sekund sämre än min bästa tid förra året så bestämde jag mig att nu jäklar ska här laddas. Så i andra och tredje blev de några onödiga sladdar och lite för mycket användande av mitten pedalen. Men tiderna visade något helt annat när jag förbättrade mig med nästan 4 sekunder från förra året tillslut, och knep den sista pallplatsen med 2 sekunder upp till andraplatsen. 

Så det var en otroligt glad Sanna som studstade runt i depån resten av dagen. Det var som ett kvitto för mig själv att jag hänger med och kan och förtusan vad skoj det var att få köra bil igen, som vanligt.  

För pappa Thomas Järnström så blev det en åttonde plats och känslan var snabbare än vad klockan visade. Och trots att vi tävlar i olika klasser och att han har kört bil i fler år än vad jag har levt, så går det inte att undgå tävlingen mellan far och dotter. Som Pappa vann med fem sekunder över mig denna gång.. Men! Jag knappar in år efter år, så om några år hoppas jag att jag kan slå farsgubben!

201497163825050990399_sbig

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:29 Skribent: Sanna Järnström

Motala Juniorlägret rullning

2012 mariestad kramkalas

Postadress:
Tibro MK - Motorcykel och Snöskoter
Rosenbergsgatan 14
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info